מה החזאי מבין? - מרפיר פרויקטים

מה החזאי מבין?

העדר הגשמים בצפון הארץ ומרכזה בולט בימים הראשונים של דצמבר. מה מעכב אותם? אני סקרן, אז התקשרתי לחבר שהוא מטאורולוג. "תגיד, מה עם הגשם?" שאלתי. בקווים כלליים, זה העניין:
בין אזור המשווה לקטבים קיים הפרש טמפרטורה. בשל כך מתקיימים תהליכים שמטרתם להביא לשיווי משקל אקלימי. חום וקור מוסעים לפה ולשם. זרם הגולף הוא דוגמא להסעת חום באוקיינוס מהאזור החם של אמריקה לצפון אירופה. ומה באוויר? בגג האטמוספירה מסיעים זרמי סילון אוויר קר מהקוטב לאזור הרחב של הכדור. כמו הקשר שבין נחת הנשימה להגשמה, כך תנועות הסילון מאפשרות התפתחות של מערכות גשם באזורנו.
אבל, התחממות כדור הארץ מביאה להקטנת הפרש הטמפרטורות בין הקוטב למשווה. השפעת הסילון נחלשת ומערכות גשם, בדרכן לישראל, נעצרות באירופה. שם הן מציפות אותה במים. ונציה היא דוגמא. ראיתם פעם מישהו קצר-רוח שמגשים את עצמו?
חוות דעת הידרולוגית מקצועית עוסקת בניתוח אירועים ובהבנתם. בין טייסי סילון לשחקני גולף, לנו ב"מרפיר פרויקטים" יש מנהג: להיות בלימוד מתמשך להבין את התהליך. בנחת. אנו נמנעים מלקחת נתונים הידרולוגיים, אקלימיים, גיאולוגיים כדבר מובן מאליו. אז מה תביא לנו השנה? עוצמות גשם חזקות וקצרות או גשמים במשך ימים ארוכים? שווה לחכות.

שתפו מאמר זה