שיפוצים ומניעת הצפות - מרפיר פרויקטים

שיפוצים ומניעת הצפות

קרה לכם פעם ששקעתם אל עצמכם? שהייתם מוצפים?

גם העיר וגם האדם מוצפים כאשר יש עליהם עומס, והעדר מענה מספק של ניקוז – של מים או של רגש…

רק האדם המוצף יכול להתבונן עמוק פנימה אל המרתף הרגשי שלו, לבחון איפה הנזקים… לפעמים יבקש יעוץ חיצוני. אבל מי אחראי ליבש ולנקות את הפינות אם לא הוא?

אז איך הידרולוג יכול לפתור הצפות? (בשלב שלפני שהן קורות)

לקוח פנה אלינו. הוא יזם של חיזוק בית מגורים במסגרת תמ"א 38. הבנין שהוא משפץ בעיר נמצא בשקע אבסולוטי. שקע אבסולוטי הוא מונח שמשמש את ההידרולוג בבואו לבחון את השטח. השקע הוא מקום במרחב, שמהווה את הנקודה הנמוכה ביותר שאליה מצטברים מים מכל הכיוונים ובה הם נקווים. הלקוח שלנו חשש מתרחיש שבו הבנין שלו יוצף, כי בחורף האחרון במגרש השכן היו הצפות. מי-גשמים חדרו מהמרחב העירוני לתוך השטח הפרטי, גם לתוך מרתף החנייה, וגרמו לנזק. "תעזרו לי, בבקשה," ביקש הלקוח בקול חנוק. "אני מוצף. העירייה מבקשת שאני אביא לה חישוב הידרולוגי שיראה פתרון. איך היא רוצה שאני אטפל במים שמגיעים ממנה אלי? איך אני מונע את זה?" שמנו לרגע את הכובע של ההידרולוג בצד והתמקדנו בהקשבה למה שמציק לו מבפנים. הוא רוצה לעבור את השיפוצים בשלום, ולתת לדיירים שלו איכות חיים ארוכת טווח. הצענו לו שתי דרכים להסתכל על המצב, וביקשנו שיבחר אחת שבה אנחנו, ההידרולוגים, נתמקד וננהל לפיה את זרימת המים במגרש. הוא התלבט ובחר לנהל רק את המים שבמגרש שלו: "עניין של אחריות. שהעיריה תדאג למים שלה, אני אדאג לשלי." לחצנו ידיים ואנחנו צללנו לכתוב עבורו דוח לניהול הנגר העירוני, שישמור על המגרש יבש, וימנע הצפות עתידיות.
מים הם אחד הדברים הבסיסיים שעליהם העולם עומד, או זורם. הגישה הסביבתית מתיחסת למי הגשמים כאל משאב. פעם ראו בזה מִטרד. היום אפשר לנהל מים, למנוע הצפות ולעשות בהם שימוש חוזר או להעשיר באמצעותם את מי התהום. זה בדיוק מה שאנחנו עושים למען ועם לקוחותינו. זה בתודעה שלנו. אנחנו עוזרים להם מראש למנוע הצפות ומשאירים להם את הראש פנוי לעסוק באתגרים אחרים.

שתפו מאמר זה